Installation av solceller på taket

Här visar vi en bild på ett av våra elinstallationer den 28 oktober, 2019. Vi jobbar här med att montera en solcellsanläggning i Täby. Arbetet gjordes i samarbete med Lisuna Montage Ab.

Vad är viktigt att tänka på gällande installation av en solcellsanläggning?

Det är viktigt att komma ihåg att alla elinstallationsarbeten måste utföras av ett elinstallationsföretag. Det inkluderar både likströms- och växelströmssidan. Företaget skall också vara registrerat i Elsäkerhetsverkets företagsregister och får bara utföra elinstallationsarbete inom de verksamhetstyper som ingår i deras egenkontrollprogram. För solcellsanläggningar gäller att företaget ska vara registrerat för verksamhetstypen ”Elproduktionsanläggningar”. Då vet du att företaget har de specifika kunskaper som krävs för att installera solceller. Denna information kommer från Elsäkerhetsverket. Elektriker som du funderar på att anlita kan du även kolla deras behörigheter i Elsäkerhetsverkets e-tjänst ”Kolla elföretaget”.

Behöver du också hjälp med installering av solceller?

Kontakta oss för mer information. Ring Patrik Söderman, tel. 070 – 425 40 84 eller mejla patrik@sodermansel.se. Varmt välkommen med din förfrågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *